Naar inhoud

Grensarbeid

Wist u dat Zuid-Limburg voor slechts 6 km aan Nederland grenst en voor 220 km aan het buitenland? De kans dat u dus net over de grens een mooie baan of topwerknemer vindt, is dan ook groot.

Bent u een werkzoekende die interesse heeft in grensoverschrijdend werken of een werkgever die op zoek is naar personeel in een buurland? Dan kunt u terecht bij Grensarbeid in Maastricht of Kerkrade.

Grensarbeid ondersteunt werkzoekenden en werkgevers om elkaar te vinden op de grensoverschrijdende arbeidsmarkt. Vidar is partner van Grensarbeid Maastricht, want ‘werk voorop, kansen voor iedereen’ kent geen grenzen!

Wat biedt Grensarbeid aan werkzoekenden?

Woont u in Zuid-Limburg en wilt u meer weten over uw kansen op de Belgische of Duitse arbeidsmarkt of over de werkcultuur in onze buurlanden? Dan bent u bij onze collega's van Grensarbeid aan het juiste adres! De medewerkers weten dankzij hun uitgebreide netwerk precies welke bedrijven en organisaties vacatures hebben die bij u passen. Zij vertellen u graag meer hierover en bieden deskundig advies. Bijvoorbeeld over uw CV of het voorbereiden van uw sollicitatiegesprek. Zo komt u extra goed voor de dag bij een werkgever.

Wat biedt Grensarbeid aan werkgevers?

Indien u een werkgever bent en personeel in een buurland zoekt, helpt Grensarbeid u om de juiste medewerkers voor uw onderneming te vinden. Desgewenst biedt Grensarbeid ook informatiebijeenkomsten specifiek voor werkgevers en Job Speed Dates aan om uw vacatures in te vullen.

Vraag en aanbod grensoverschrijdend versterken                                        

Het doel van Grensarbeid is om met de inzet van arbeidsmarktgerichte initiatieven, zoals webinars, workshops en jobdagen, in specifieke economische clusters en aan beide zijden van de Nederlandse grenzen, vraag en aanbod te versterken. 

Hechte samenwerking in de regio

Grensarbeid Maastricht is een samenwerking tussen de gemeenten Maastricht en Sittard-Geleen, Vidar, Podium24, het UWV en de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleidingen (VDAB). Er wordt daarnaast ook nauw samengewerkt met het team van Grensarbeid Kerkrade, Grensinfopunt Maasticht en het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility (ITEM). Dankzij de goede samenwerking tussen al deze partijen, kunnen werknemers en werkgevers grenzeloos geholpen worden en specifieke vragen snel beantwoord worden. 

Maatwerk en persoonlijke benadering

Een afgevaardigd team kent de markt als geen ander en gaat vanuit het kantoor in Maastricht, doelmatig te werk en bekijkt samen met werkgevers, werkzoekenden en opleiders hoe initiatieven zo pragmatisch mogelijk kunnen worden ingericht. De aanpak kenmerkt zich door maatwerk en persoonlijke benadering.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

T: 043 - 350 50 70
E: maastricht@grensarbeid.eu

W: www.grensarbeid.eu/maastricht  

Bezoekadres:
Mosae Forum 10
6211 DW Maastricht