Naar inhoud
man op maaier

Over Vidar

Werk voorop, kansen voor iedereen

Vidar is sinds 1 januari 2021 de naam voor de sociale diensten van de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek, van het leerwerkbedrijf Vixia BV, het Participatiehuis en van het Werkgeversservicepunt Westelijke Mijnstreek.

Inwoners kunnen bij ons terecht voor hulp bij het vinden van werk, begeleiding bij het ontwikkelen van vaardigheden en ondersteuning bij laag inkomen.

Bedrijven kunnen bij ons terecht voor de werving, selectie en begeleiding van personeel, (groeps)detachering, advies bij personeelsvraagstukken, informatie over subsidies en regelingen m.b.t. inclusief ondernemen, jobcarving, inclusief bedrijfsadvies, branche-inzichten en arbeidsmarktkennis en hulp bij de invulling van social return. Ook kunnen bedrijven productie- en montagewerk aan Vidar uitbesteden. 

Ons motto is: “Werk voorop, kansen voor iedereen.” Wij geloven dat iedereen talenten en capaciteiten heeft en recht heeft op werk. Werk kan een betaalde of gesubsidieerde baan zijn. Ook beschut werk, vrijwilligerswerk en mantelzorg zijn mogelijk.

Bij Vidar werken 1.000 medewerkers, waarvan zo’n 660 werkzaam zijn in een beschutte werkomgeving. Wij begeleiden zo'n 1.300 kandidaten in ontwikkelingstrajecten en ondersteunen ruim 3.000 huishoudens in de regio met een bijstandsuitkering. Tot slot ondersteunen wij zo’n 8.000 inwoners uit de Westelijke Mijnstreek die rond het bestaansminimum leven aanvullend met een of meerdere minima-regelingen.

Contact opnemen

Vidar is partner van:

Kom'mit logo
youregion logo
Interreg Euregio Maas-Rijn logo