Naar inhoud

Vidar in de Wijk trakteert inwoners in Overhoven op gratis schepijs

22 september 2022

Gistermiddag, op woensdag 21 september, heeft Vidar in de Wijk inwoners uit de Sittardse wijk Overhoven getrakteerd op gratis schepijs. Op deze manier kregen buurtbewoners de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met medewerkers van Vidar in de Wijk, die vanuit het pand aan de Sint Servaasstraat 2 al enkele maanden kleinschalige werkzaamheden uitvoeren voor en in de wijk Overhoven.

Bezoekers mochten klussen of ideeën voor hun wijk kenbaar maken door ze op te schrijven en in te leveren in de daarvoor bestemde brievenbussen. Van de opbrengst gaan onze deelnemers uiteraard zo snel mogelijk werk maken! Dankzij het najaarszonnetje en de komst van diverse inwoners blikken we terug op een geslaagde middag.

ijsjesmiddag Vidar in de Wijk 1

Wat is Vidar in de Wijk?
Het project Vidar in de Wijk biedt inwoners voor wie de reguliere arbeidsmarkt nog een stap te ver is, de kans om op een laagdrempelige manier in de wijk aan de slag te gaan. Van kleine klussen in en rondom het huis, het schoonmaken van de openbare ruimte tot het doen van een kleine boodschap voor mensen die dit zelf niet kunnen. Terwijl wij onze deelnemers coachen naar meer zelfredzaamheid en participatie, leveren we ook een positieve bijdrage aan de leefbaarheid in de wijk. Een win-win situatie dus!

Het project Vidar in de Wijk in Overhoven is in februari van dit jaar gestart en vindt plaats in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen en woningcorporatie ZOwonen. Lees meer

Hulp nodig?
Inwoners uit de wijk Overhoven die hulp of ondersteuning nodig hebben in of rondom het huis en die gebruik willen maken van de (gratis) diensten van Vidar in de Wijk, kunnen op werkdagen terecht bij het pand aan de Sint Servaasstraat 2 in Sittard.

ijsjesmiddag vidar in de wijk 2