Naar inhoud

Vidar daagt kandidaten fysiek en mentaal uit en start met pilot kickboksen

21 maart 2023

Vidar helpt inwoners uit de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek met het vinden van werk als dat niet vanzelf gaat. Maar wat heb je eigenlijk nodig om weer aan de slag te kunnen? Iedereen weet dat iemand die zich fysiek en mentaal goed voelt, tot meer in staat is. En juist op dat gebied valt soms nog veel winst te behalen.

Met die gedachte in het achterhoofd is Vidar deze maand gestart met een pilot ‘kickboksen’. Onder begeleiding van Sheena Widdershoven, voormalig wereldkampioene bij Enfusion, gaan iedere woensdag 2 groepen in Sittard-Geleen de uitdaging aan. Op deze manier probeert Vidar kandidaten letterlijk in beweging te krijgen en een fysieke uitlaatklep te bieden. Daarnaast is kickboksen een uitstekend middel om te werken aan je zelfvertrouwen en assertiviteit. Je leert waar je eigen grenzen liggen en hoe je deze bewaakt of juist verlegt. Een confronterend proces waar soms ook de nodige emoties bij loskomen. Daar weet Sheena, die haar passie voor kickboksen inmiddels al ruim 10 jaar combineert met werken in de zorg, wel raad mee. Zo begeleidt ze onder andere slachtoffers van mensenhandel en heeft ze ervaring met onder andere autisme, gedragsproblematiek en traumaverwerking. 

De groepen bestaan vooralsnog uit kandidaten die Vidar ondersteunt vanuit het Jongerenloket van de gemeente Sittard-Geleen, ontwikkeltrajecten en Vidar in de wijk. De pilot loopt nu voor een periode van 10 weken waarna een evaluatie volgt. Dan wordt ook bekeken of de pilot kan worden uitgebreid en voor meer kandidaten geschikt is.  

Fotobijschrift: Woensdag 8 maart namen medewerkers van Vidar de proef op de som om te ervaren wat kickboksen met je doet en wat het aan kandidaten kan bieden.

IMG 20230320 WA0023