Naar inhoud

Vidar biedt kansen – Millenerpoort

7 juni 2022

Vidar helpt mensen bij het vinden van werk. Daarom werd op donderdag 2 juni de tweede editie van Vidar biedt kansen georganiseerd in tapijtenfabriek Millenerpoort. Circa 23 deelnemers die graag aan de slag willen, ontdekten tijdens dit evenement of het werken in een productieomgeving bij hun past.

20220603 103638
Een medewerker laat trots zien hoe het tuften in zijn werk gaat
Een mooie dag vol kansen

Op een viertal tijdstippen werden geïnteresseerden hartelijk ontvangen bij Vidar. Na een kop koffie of thee met een lekker stuk cake begon het programma. Er werd een korte presentatie gegeven waarin een bedrijfsvideo van Millenerpoort werd getoond, zodat de deelnemers alvast een eerste indruk konden krijgen van het totale proces. Daarna werd er ook nog een video getoond van een textielbedrijf waar momenteel vacatures zijn, zodat de deelnemers ook van dit bedrijf en de bijbehorende werkzaamheden een goed beeld konden krijgen.

20220603 103714
De deelnemers kregen een uitgebreide rondleiding
Rondleiding door de tapijtenfabriek

Vervolgens kregen de groepen deelnemers een rondleiding bij Millenerpoort: een van de grootste Nederlandse producenten van handgemaakte tapijten. Tijdens de rondleiding kon men zien hoe luxe tapijten met de hand of met robots gemaakt worden. Het was erg indrukwekkend om tapijten in allerlei vormen, kleuren en designs te zien. Daarnaast konden de deelnemers in de praktijk zien wat het werken in een productieomgeving inhoudt en al hun vragen stellen aan de aanwezige vakmensen. De medewerkers van Millenerpoort waren ook erg enthousiast. “Ik vind het erg leuk dat mensen komen kijken naar wat wij hier allemaal doen en wat voor een mooie tapijten wij hier maken. Ik ben blij dat ze niet te snel hoeven door te lopen, want nu kunnen ze mijn werk extra goed zien”, aldus Pascal (één van de medewerkers die via Vidar bij Millenerpoort aan de slag is).

20220603 103426
De deelnemers konden alle werkzaamheden zien
Nieuwe mogelijkheden ontdekt

Het doel van Vidar biedt kansen is om een laagdrempelig evenement te organiseren waaraan mensen vrijwillig mogen deelnemen en zo mensen te ontmoeten die graag willen werken. Ze worden hierbij meteen op een warme wijze ondersteund en begeleid. Zo werd er na afloop van de rondleiding, onder het genot van een kop koffie, kort geëvalueerd met de deelnemers of het werken in een productieomgeving bij hun past of dat ze toch meer interesse hadden in andere kansen. “Leuk dat Vidar dit organiseert. Het voelt een beetje als een uitje. Ik weet nu dat werken in een productieomgeving niet het beste bij mij past, maar ik heb wel een goed gesprek gehad over andere kansen, vacatures en mogelijkheden. Daarnaast zorgt dit voor extra motivatie om een leuke baan te vinden”, aldus Lieke (één van de deelnemers). Er waren ook deelnemers die juist erg veel interesse hadden om te gaan werken in een productieomgeving. Hier worden ook vervolgafspraken mee gepland.

20220603 103353
De afwerking van de tapijten en het maken van toefjes kwam ook aan bod
Vervolg

Er zullen in de toekomst nog meer bedrijfsbezoeken worden georganiseerd in het kader van Vidar biedt kansen. Wil je in de tussentijd al graag geholpen worden bij het vinden van werk? Geen enkel probleem! Vidar heeft contacten met veel werkgevers en kijkt graag samen met jou naar mogelijkheden in de buurt. Neem dus gerust vrijblijvend contact op via 046 4777 130. We helpen je met alle plezier verder! Werk voorop, kansen voor iedereen!