Naar inhoud

Sociale Coöperatie Vidi nu op locatie

10 juni 2022

De Sociale Coöperatie Vidi is al een tijdje geleden van start gegaan. Vidi is bedoeld voor mensen met een uitkering die een eigen bedrijf willen beginnen. Vanaf vandaag (10 juni 2022) heeft de coöperatie een eigen plek waar inwoners terecht kunnen. Dat is op Rijksweg Zuid 1 B in Geleen, in het pand waar ook Stadslabs zich bevindt.

Keuze1
Wethouder Judith Bühler lanceert tijdens de opening de website van Vidi. Foto: Kasper Treffers

“Als gemeente vinden we het belangrijk dat mensen aan het werk zijn en daardoor een inkomen hebben. Dat biedt zekerheid,” laat wethouder Judith Bühler (Sociale Zaken) weten. “Tegelijkertijd is een dienstverband niet voor iedereen de beste optie. Er zijn ook mensen voor wie het beter is dat ze eigen baas zijn. Vidi is er voor deze mensen. Hier hebben ze een plek van waaruit ze kunnen starten met hun eigen onderneming.”

Tijdens de opening van de locatie werd ook de website van Vidi gelanceerd. Op www.socialecooperatievidi.nl is informatie terug te vinden over het starten van een eigen onderneming onder de vleugels van Vidi.

Grote stap
Vidi is er dus voor inwoners met een bijstandsuitkering die een idee hebben voor een product, dienst of bedrijf. Maar waarvoor de stap naar zelfstandig ondernemerschap nog te groot is om alleen te nemen. De Sociale Coöperatie Vidi ondersteunt deze starters.

Contact
Kan Vidi iets voor jou betekenen of wil je de locatie bezoeken? Neem dan contact op met Marie-José Meijs via 06-25163567 of via marie-jose@socialecooperatievidi.nl