Naar inhoud

Opening Taalhuis en IDO in Sittard

30 augustus 2021

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven (6-12 september) wordt landelijk aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. Een mooie week voor de opening van het (Digi) Taalhuis en Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in Bibliotheek Ligne van de Domijnen in Sittard.

Hulp bij laaggeletterdheid
Het Taalhuis en het IDO zijn twee nieuwe initiatieven die hulp bieden aan laaggeletterden. Op 8 september opent het (Digi) Taalhuis en op 10 september het IDO. Het Taalhuis helpt volwassen laaggeletterden bij het leren lezen, schrijven en spreken van de Nederlandse taal, rekenen en omgaan met de computer. Inwoners kunnen cursussen volgen, inloopspreekuren bezoeken en oefenen met taal. Het IDO helpt bij vragen over de digitale dienstverlening van overheidsorganisaties zoals de Belastingdienst, DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) of de Raad voor rechtsbijstand.

Informatiemarkt 10 september
Ook is er op 10 september (15:00-18:00 uur) een informatiemarkt in Bibliotheek Ligne. Verschillende organisaties, waaronder Vidar, presenteren hun aanbod op het gebied van laaggeletterdheid. Vidar ondersteunt onder andere bij het ontwikkelen van vaardigheden en draagt zo bij aan de zelfredzaamheid van inwoners. Iedereen is van harte welkom bij de informatiemarkt.

Meer info
Stuur voor meer informatie over laaggeletterdheid een mail naar Maddy Kuipers via m.kuipers@vistacollege.nl. Meer informatie over het Taalhuis, IDO en lokale activiteiten tijdens de Week van Lezen en Schrijven staat op www.dedomijnen.nl/bibliotheek. Of mail naar juul.meijers@dedomijnen.nl.

Bibliotheek De Domijnen