Naar inhoud
Kindregeling Kinderopvangtoeslag Klein

Kindregeling kinderopvangtoeslag

28 november 2022

Bij het herstel van de problemen met de kinderopvangtoeslag gaat het vaak over ouders. Maar ook kinderen en jongeren zijn gedupeerd. De problemen met de kinderopvangtoeslag hebben veel met hen gedaan. Stress thuis. Armoede. Soms zijn ouder(s) / verzorger(s) uit elkaar gegaan. Speciaal voor kinderen en jongeren is daarom de kindregeling gemaakt.

Wat is de kindregeling?

De kindregeling is een herstelregeling voor kinderen van vastgesteld gedupeerde ouder(s)/verzorger(s). De kindregeling biedt steun op verschillende gebieden. Zo hebben de kinderen en jongeren recht op een geldbedrag en brede hulp en ondersteuning.

Kinderen krijgen vanzelf bericht

De meeste kinderen en jongeren die recht hebben op de kindregeling zijn bekend bij de Belastingdienst. Zij krijgen vanzelf een brief van de Belastingdienst met daarin meer uitleg. En hoeven zich daarom niet aan te melden.

Aanmelding is wel nodig als het kind pleegouders heeft of heeft gehad die gedupeerd zijn, als ouder(s) / verzorger(s) van het kind zijn overleden of als het kind geen burgerservicenummer (BSN) heeft. Bijvoorbeeld omdat het kind in het buitenland is geboren.

Geldbedrag

Het geldbedrag dat kinderen krijgen is onderdeel van de kindregeling. Dit geldbedrag is per leeftijdsgroep vastgesteld. Lees meer over de geldbedragen en wanneer jongeren en kinderen het geld krijgen 

Brede ondersteuning

Naast het geldbedrag hebben kinderen en jongeren de mogelijkheid om zich te melden bij hun eigen gemeente voor brede hulp en ondersteuning. In een persoonlijk gesprek wordt dan gekeken welke hulp het beste bij hen past. Dit kan op het gebied van wonen, werk/school, financiën en zorg zijn. Lees meer over welke hulp en ondersteuning kinderen kunnen krijgen

Inwoners van de gemeente Sittard-Geleen kunnen contact opnemen met hun gemeente via het telefoonnummer 14046 of direct mailen naar ondersteuninggedupeerden@sittard-geleen.nl

Aanvullende hulp
  • Ben je tussen de 8 en 18 jaar en wil je liever anoniem met iemand praten? Bel dan met de Kindertelefoon via 0800-0432.
  • Ben je tussen de 18 en 24 jaar? Dan kun je contact opnemen met de “Alles Oké? Supportlijn” via 0800-0450.