Naar inhoud
Getting Into Their New Life Together 2021 08 27 16 22 18 Utc

Inwoners kunnen nu tijdelijk samenwonen met behoud van uitkering

3 november 2023

Op 24 oktober 2023 is de regeling ‘Samenwonen op proef’ ingegaan voor inwoners van de gemeenten Sittard-Geleen en Stein. Door deze regeling krijgen inwoners met een bijstandsuitkering de mogelijkheid om voor een periode van 6 maanden te gaan samenwonen zonder dat het gevolgen heeft voor de uitkering. Op die manier kan het samenwonen eerst uitgeprobeerd worden, zonder de angst de uitkering direct te verliezen.

Samenwonen nu kleinere stap

Heeft u een bijstandsuitkering en wilt u gaan samenwonen? Dan zal uw financiële situatie waarschijnlijk veranderen. Vaak betekent dit dat u minder uitkering ontvangt of dat de uitkering helemaal stopt. En dat terwijl het vaak nog de vraag is of het samenwonen wel gaat bevallen. Met deze regeling wordt het makkelijker om de stap te zetten.

Gebruikmaken van de regeling

Woont u in de gemeente Sittard-Geleen of Stein, ontvangt u een bijstandsuitkering en wilt u gebruikmaken van de regeling? Neem contact op met uw casemanager van Vidar om te bekijken of u aan de voorwaarden van de regeling voldoet.

Vidar voert de participatiewet uit voor de gemeenten Sittard-Geleen en Stein. Vidar beoordeelt de uitkeringen en betaalt deze uit.