Naar inhoud
Ontbijtsessie Het Nieuwe Brugdeel Website

Het nieuwe brugdeel

Dé weg naar succesvolle arbeidskrachten in de logistiek

De Zuid-Limburgse arbeidsmarkt schreeuwt om personeel. De logistieke sector vormt daar geen uitzondering op. Een groep potentiële werknemers zijn mensen die op dit moment een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Om die afstand te verkleinen hebben de mens-ontwikkelbedrijven van Zuid-Limburg, het Vista College en het Leerwerkloket Zuid-Limburg de krachten gebundeld.

Een nieuw ontwikkelconcept, genaamd “Het nieuwe brugdeel”, is het resultaat. Een vernieuwende en uniforme aanpak in Zuid-Limburg waarbij kandidaten doelgericht worden klaargestoomd voor functies in de logistiek, gebaseerd op de ‘route’ praktijkleren. Bijzonder aan het plan is de intensieve samenwerking met belangrijke regionale spelers in de logistieke sector. Daardoor zullen kandidaten al vroeg in het opleidingstraject kennis maken met diverse werkgevers binnen de branche en de verbinding met die werkgevers aangaan.

Om het plan in de startblokken te zetten organiseerde Vidar op dinsdag 18 april een ontbijtsessie voor logistieke werkgevers uit de Westelijke Mijnstreek. Vertegenwoordigers van Apotheek Voorzorg, CEVA Logistics, Mainfreight, Merit Medical, Refresco en Samsung SDS Cello werden door Fred Dijk (namens de Werkgever Service Punten Zuid-Limburg) en door Bart Hermans (namens het Leerwerkloket en de Zuid-Limburgse mens-ontwikkelbedrijven) uitgebreid meegenomen door het plan. De aanpak werd door de aanwezigen enthousiast ontvangen en daarmee is de eerste stap in het nieuwe brugdeel gezet!

Meer weten over het ontwikkelconcept “Het nieuwe brugdeel”? Neem dan contact op met Hanan Chihi, Werkgeversadviseur MVO bij Vidar, via hanan.chihi@sittard-geleen.nl .

Ontbijtsessie Het Nieuwe Brugdeel Website 2