Naar inhoud
Ondersteuningsteam Uithuisplaatsingen Website

Extra ondersteuning voor gedupeerde ouders toeslagenaffaire met uithuisgeplaatste kinderen

2 mei 2022

Gedupeerden ouders van de toeslagenaffaire van wie de kinderen uit huis zijn geplaatst, krijgen extra ondersteuning. Sinds kort is voor hen namelijk het onafhankelijk Ondersteuningsteam Uithuisplaatsingen Toeslagenaffaire beschikbaar.

Hier kunnen ouders en kinderen terecht voor bemiddeling in bijvoorbeeld het herstellen van contact of het regelen van afspraken met diverse instanties. De hulp is gratis. Het Ondersteuningsteam is niet verbonden aan de gemeente of de Belastingdienst. 

Meer informatie of aanmelden

Ouders en kinderen die op zoek zijn naar meer informatie kunnen terecht op de website www.hetondersteuningsteam.nl. Je kunt jezelf of iemand anders aanmelden voor hulp door een e-mail te sturen naar contact@hetondersteuningsteam.nl. Iemand van het Ondersteuningsteam neemt dan binnen twee werkdagen contact met jou op.

Hulp van de gemeente

Gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire kunnen ook hulp krijgen van de gemeente Sittard-Geleen. Bijvoorbeeld op het gebied van schulden, zorg, gezin of werk. Wil je meer informatie of een hulpaanvraag doen? Stuur dan een e-mail naar ondersteuninggedupeerden@sittard-geleen.nl.