Naar inhoud
Volwassenenfonds Website

Volwassenenfonds Sport & Cultuur Limburg

Lang niet iedereen heeft geld voor een lidmaatschap van bijvoorbeeld een sportvereniging of culturele instelling. Daarom zijn de gemeente Sittard-Geleen en Stein sinds 1 september 2021 aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur Limburg.

Hierdoor kunnen volwassen inwoners van Sittard-Geleen en Stein die leven rond het bestaansminimum lid worden van een sportvereniging of culturele instelling. Op die manier zijn tal van sportieve en creatieve activiteiten voor iedereen toegankelijk. Dat is belangrijk, want sport en cultuur dragen bij aan een gezond en gelukkig leven. Het Volwassenenfonds vergoedt tot een maximaal bedrag van €225,- per jaar voor sport of €400,- per jaar voor cultuur.

Aanvragen

Wilt u een aanvraag doen voor een vergoeding uit het fonds? Neem dan contact op met de intermediairs van Sittard-Geleen of Stein. Alleen erkende intermediairs kunnen voor u een aanvraag indienen bij het Volwassenenfonds. De contactgegevens van de intermediairs kunt u vinden op www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/sittard-geleen (Sittard-Geleen) of op www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/stein (Stein). Op beide pagina's vindt u ook een link naar de spelregels voor zowel de gemeente Sittard-Geleen als Stein. 

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding uit het fonds moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Inwoners kunnen deelnemen aan het Volwassenenfonds als het inkomen niet hoger is dan 120 procent van het sociaal minimum. Voor een echtpaar met kinderen is dat bruto € 2041,28 per maand. Voor een alleenstaande van 21 jaar of ouder is dat maandelijks bruto € 1468,92.
  • U woont in de gemeente Sittard-Geleen of Stein. 
  • U bent 18 jaar of ouder. 
  • U dient een aanvraag in voor sport of cultuur. Er kan geen aanvraag voor beiden worden gedaan. 

Klik hier voor een overzicht van alle voorwaarden voor de gemeente Sittard-Geleen. 

Klik hier voor een overzicht van alle voorwaarden voor de gemeente Stein.