Naar inhoud
homepage hero Anita

Uitkering

Vidar helpt u op weg

Als u niet genoeg geld heeft om van te leven, komt u misschien in aanmerking voor een uitkering. In sommige gevallen ook als u zelfstandige bent. 

Uitkering

Met een uitkering kunt u noodzakelijke kosten betalen zoals huur, eten en drinken. U heeft dan een inkomen totdat u zelf (weer) voldoende inkomen heeft. Bij elke uitkeringsaanvraag hoort een persoonlijk gesprek om te praten over uw weg naar werk.

Bijstandsuitkering aanvragen

Een bijstandsuitkering geeft u een tijdelijk inkomen, totdat u zelf (weer) een inkomen heeft.

Uitkeringsbedragen en betaaldata

Uw uitkering wordt rond de 15e van elke maand op uw bankrekening gestort. Uw vakantiegeld wordt elk jaar in juni uitbetaald.

Uw rechten als u een uitkering ontvangt

Wie een uitkering aanvraagt, heeft rechten en plichten. Hier leest u wat u van Vidar mag verwachten. En waar we u op kunnen aanspreken.

Uw plichten als u een uitkering ontvangt

Wie een uitkering aanvraagt, heeft rechten en plichten. Hier leest u wat u van Vidar mag verwachten. En waar we u op kunnen aanspreken. 

Inkomsten doorgeven

Als u een uitkering ontvangt, heeft u een plicht om inkomsten door te geven. Het gaat om bestaande inkomsten uit werk, andere uitkering(en) en/of pensioen.

IOAW-uitkering

IOAW staat voor Inkomensvoorziening Oudere en gedeeltelijk Arbeidsongeschikte Werknemers. Om in aanmerking te komen voor een IOAW-uitkering moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.

Giftenvrijlating

Ontvangt u een bijstandsuitkering van de Vidar en springt een familielid of bekende wel eens financieel bij of ontvangt u wel eens iets extra’s in de vorm van boodschappen, kleding of u wint een loterijprijs. Dan hoeft u dat niet meer direct door te geven aan uw casemanager.

Samenwonen op proef

Door deze regeling kunnen inwoners die willen gaan samenwonen dit eerst een tijdje uitproberen om te kijken hoe het bevalt.

Inzage bankafschriften

Als u een aanvraag indient, vragen wij inzage in uw bankafschriften. Hier gelden regels voor.