Naar inhoud
Nieuwe Wet Inburgering

Inburgeren in Sittard-Geleen

Vanaf 1 januari 2022 geldt de nieuwe Wet inburgering. Het doel van deze wet is dat alle inburgeraars snel en goed meedoen aan het Nederlandse leven. Het liefst via betaald werk. De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van deze wet.

Zo doen we dat in Sittard-Geleen

De gemeente Sittard-Geleen vindt het belangrijk dat inburgeraars snel meedoen in de maatschappij, (betaald) werken, de taal leren en zich vooral thuis voelen.

  • Regisseurs inburgering

Het allerbelangrijkste is het persoonlijke contact met inburgeraars. Dit gebeurt via de regisseurs inburgering. Zij zijn het vaste aanspreekpunt en ontwikkelen samen met de inburgeraar een persoonlijk plan voor de inburgering. Zij bieden begeleiding bij de inburgering, het opbouwen van een netwerk en het vinden van werk of onderwijs. Zo krijgt iedere inburgeraar persoonlijk maatwerk.

  • Welkomstpakket

Inburgeraars in Sittard-Geleen krijgen een warm welkom van de gemeente. Zij ontvangen een welkomstpakket. Dit pakket helpt hen om wegwijs te worden in de nieuwe gemeente. In dit pakket zitten ook handige hulpmiddelen om overzicht te houden tijdens de inburgering.

Animatievideo inburgeren

Onderstaande animatievideo maakt duidelijk welke stappen een inburgeraar doorloopt.

 

Beschikbaar in 9 talen
De video is ook beschikbaar in de talen Engels, Spaans, Farsi, Tigrinya, Somalisch, Arabisch, Dari en Pashto (voice over en ondertiteling). Via de website van Divosa kunt u ze bekijken.

We doen het samen

Voor een goede inburgering is het belangrijk dat we samenwerken. Vidar werkt als participatiebedrijf van de gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein nauw met deze gemeenten samen. Ook met Vluchtelingenwerk Nederland is veel contact over de maatschappelijke begeleiding. Tot slot werken we samen met VISTA college. Zij verzorgen het taalonderwijs.

Contact

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op.

  • Regisseurs inburgering
  • Vluchtelingenwerk Sittard-Geleen

E: sittardgeleen@vluchtelingenwerk.nl

  • VISTA college

E: info@vistacollege.nl

Meer informatie 

Kijk voor meer informatie op: