Naar inhoud

Hulp bij werk zoeken

Lukt het niet om werk te vinden? Wij kunnen u helpen. In een persoonlijk gesprek maakt u samen met een van onze medewerkers een persoonlijk plan om werk te vinden dat bij u past. 

Vacatures

Wij kennen veel bedrijven in de buurt en krijgen vaak als eerste nieuwe vacatures binnen. 

Bekijk ons overzicht met vacatures 

Werkcentrum Zuid-Limburg

Vidar werkt nauw samen met het Werkcentrum Zuid-Limburg. Een herkenbare plek waar iedereen in Zuid-Limburg met vragen over werken en leren terecht kan en op een passende manier geholpen wordt. Hier kunt u terecht voor: 

  • Ondersteuning bij het zoeken naar werk
  • Loopbaanadvies
  • Arbeidsmarktgericht scholingsadvies
  • Workshops en activiteiten

Het Werkcentrum heeft op dit moment locaties in Maastricht en in Geleen. 

Ga naar de website

Werken met een arbeidsbeperking

Sommige mensen kunnen wel in loondienst werken, maar niet full-time. Misschien komt u dan in aanmerking voor een baan uit de Banenafspraak. In de Banenafspraak hebben de overheid en werkgevers afgesproken dat ze extra banen aanbieden voor mensen met een arbeidsbeperking.

U komt hiervoor in aanmerking als u niet zelfstandig het wettelijk minimumloon kunt verdienen. Het UWV beoordeelt of u in aanmerking komt voor een baan uit de Banenafspraak. Het is belangrijk dat u eerst naar het UWV gaat voor een beoordeling arbeidsvermogen.

We zoeken dan samen met u naar een werkgever die werk kan bieden dat bij u past. Als u extra hulp nodig heeft om in loondienst te kunnen werken, zorgen wij dat die er komt. Denk hierbij aan de inzet van een jobcoach. U krijgt een arbeidsovereenkomst en een normaal salaris van een werkgever.

Werken in een beschermde omgeving

U kunt wel werken, maar door een beperking kunt u niet in een gewoon bedrijf werken. Dan kunt u misschien op een beschutte werkplek werken. 

Een beschutte werkplek is een veilige werkplek in ons leerwerkbedrijf. De werkplek en de begeleiding worden aangepast op wat u nodig heeft. Het is mogelijk om bij ons een vast contract te krijgen. 

Het UWV beoordeelt of u in aanmerking komt voor beschut werk. Het is belangrijk dat u eerst naar het UWV gaat voor een beoordeling arbeidsvermogen.