Naar inhoud

Hulp bij werk zoeken

Lukt het niet om werk te vinden? Wij kunnen u helpen. In een persoonlijk gesprek maakt een medewerker samen met u een persoonlijk plan om werk te vinden. Met coaching, begeleiding en training zoeken we samen werk dat bij u past. Maak een afspraak voor het eerste gesprek. Bel naar 046 477 71 30.

Vacatures en hulp bij solliciteren

Vidar biedt hulp bij vacatures zoeken, het verbeteren van sollicitatievaardigheden en het maken van een cv. Ook verzorgt Vidar sollicitatietrainingen. Wij kennen veel bedrijven in de buurt en zijn vaak de eerste die nieuwe vacatures binnenkrijgen.

Leren en werken in de Werkplaats

Een mogelijkheid is, dat u maximaal drie maanden aan de slag gaat in de werkplaats van ons leerwerkbedrijf. We gaan dan samen met u bekijken wat voor werk bij u past en waar u goed in bent. Als wij een goed beeld hebben volgt er een persoonlijk advies over hoe het daarna verder gaat.

Werken met een arbeidsbeperking

Sommige mensen kunnen wel in loondienst werken, maar niet full-time. Misschien komt u dan in aanmerking voor een baan uit de Banenafspraak. In de Banenafspraak hebben de overheid en werkgevers afgesproken dat ze extra banen aanbieden voor mensen met een arbeidsbeperking.

U komt hiervoor in aanmerking als u niet zelfstandig het wettelijk minimumloon kunt verdienen. Het UWV beoordeelt of u in aanmerking komt voor een baan uit de Banenafspraak. Het is belangrijk dat u eerst naar het UWV gaat voor een beoordeling arbeidsvermogen.

We zoeken dan samen met u naar een werkgever die werk kan bieden dat bij u past. Als u extra hulp nodig heeft om in loondienst te kunnen werken, zorgen wij dat die er komt. Denk hierbij aan de inzet van een jobcoach. U krijgt een arbeidsovereenkomst en een normaal salaris van een werkgever.

Werken in een beschermde omgeving

U kunt wel werken, maar door een beperking kunt u niet in een gewoon bedrijf werken. Dan kunt u misschien op een beschutte werkplek werken. 

Een beschutte werkplek is een veilige werkplek in ons leerwerkbedrijf. De werkplek en de begeleiding worden aangepast op wat u nodig heeft. Het is mogelijk om bij ons een vast contract te krijgen. 

Het UWV beoordeelt of u in aanmerking komt voor beschut werk. Het is belangrijk dat u eerst naar het UWV gaat voor een beoordeling arbeidsvermogen.