Naar inhoud

Zorgverzekeringspakket

Heeft u een lager inkomen? Speciaal voor de inwoners van de aangesloten Zuid-Limburgse gemeenten is er het VGZ Zuid-Limburgpakket. 

Het VGZ Zuid-Limburg pakket 

Het VGZ Zuid-Limburgpakket is een zorgverzekering van aangesloten Zuid-Limburgse gemeenten en VGZ. Hieronder vallen ook de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek. Het is een totaalpakket met daarin een basisverzekering, aanvullende verzekering en tandartsverzekering. Speciaal voor inwoners met een lager inkomen. Hiermee bedoelen we huishoudens met een inkomen tot maximaal 150% van de bijstandsnorm

Verwacht u dit jaar bijvoorbeeld gebruik te maken van ziekenhuiszorg? Of gebruikt u vaak medicijnen? Geen probleem. Met het uitgebreide VGZ Zuid-Limburgpakket heeft u geen eigen risico. Dus geen onverwachte rekeningen.

Meer voordelen van het VGZ Zuid-Limburgpakket: 

  • Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen betaalt de gemeente mogelijk mee aan de premie 
  • Tot 20 behandelingen fysiotherapie
  • Tot €500,- vergoeding voor de tandarts en tot €2500,- voor een beugel
  • Tot €400,- te besteden aan gezondheidscursussen
  • WMO eigen bijdrage wordt vergoed 
  • €0,- eigen risico in plaats van €385,- 
  • Handige apps en tips voor een betere gezondheid 

Keuze uit 2 pakketten

Het VGZ Zuid-Limburgpakket bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering met tandzorg. Een totaalpakket. U kunt in 2023 kiezen tussen 2 pakketten: het VGZ Zuid-Limburgpakket Compact en het uitgebreide VGZ Zuid-Limburgpakket. Kiest u voor het uitgebreide VGZ Zuid-Limburgpakket dan heeft u €0,- eigen risico. VGZ heeft geen medische selectie. U bent altijd welkom, ook als u zorg nodig heeft.

Meer informatie 

Stel VGZ uw vraag via 0800 - 401 01 05 (gratis) van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur, of kijk op www.vgz.nl/zuidlimburg.

Woont u in Zuid-Limburg en heeft u een lager inkomen? Dan hebben wij voor u het VGZ Zuid-Limburgpakket bij Coöperatie VGZ. Met deze zorgverzekering bent u goed en voordelig verzekerd. Dat betekent bijvoorbeeld een tandartscontrole of bezoek aan de fysio zónder extra kosten. Meer zorg voor minder geld. Hoe dat kan? Uw gemeente en Coöperatie VGZ bieden samen een zorgverzekering speciaal mensen met een lager inkomen. We zetten ons - samen met zorgverleners - in voor betere en betaalbare zorg. Voor iedereen. Voor nu, maar ook voor in de toekomst. Het uitgebreide VGZ Zuid-Limburgpakket geeft u veel voordelen. Korting voor een vaste lage premie per maand. Uitgebreide vergoedingen. Bijvoorbeeld voor een tandartscontrole. Een complete bril of lenzen tot €125,-. Het eigen risico is volledig meeverzekerd. Dus geen zorgen over onverwachte hoge rekeningen. En de gemeente betaalt mogelijk mee met uw maandelijkse premie als u een lager inkomen heeft. Kies dus voor het VGZ Zuid-Limburgpakket bij Coöperatie VGZ. Meer weten? Ga naar VGZ.nl/zuidlimburg.