Naar inhoud
Volwassenenfonds Website

Volwassenenfonds Sport & Cultuur Limburg

Lang niet iedereen heeft geld voor een lidmaatschap van bijvoorbeeld een sportvereniging of culturele instelling. Daarom zijn de gemeente Sittard-Geleen en Stein aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur Limburg.

Hierdoor kunnen volwassen inwoners van Sittard-Geleen en Stein die leven rond het bestaansminimum lid worden van een sportvereniging of culturele instelling. Op die manier zijn tal van sportieve en creatieve activiteiten voor iedereen toegankelijk. Dat is belangrijk, want sport en cultuur dragen bij aan een gezond en gelukkig leven. Het Volwassenenfonds vergoedt tot een maximaal bedrag van €225,- per jaar voor sport of €400,- per jaar voor cultuur.

Aanvragen

Wilt u een aanvraag doen voor een vergoeding uit het fonds? Neem dan contact op met de intermediairs van Sittard-Geleen of Stein. Alleen erkende intermediairs kunnen voor u een aanvraag indienen bij het Volwassenenfonds. De contactgegevens van de intermediairs kunt u vinden op www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/sittard-geleen (Sittard-Geleen) of op www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/stein (Stein). 

De intermediair kijkt of u in aanmerking komt. En bespreekt met u welke activiteit u graag zou willen doen. Vervolgens doet de intermediair de aanvraag bij het Volwassenenfonds. Na ongeveer 3 weken hoort u of de aanvraag is goedgekeurd.

Als de aanvraag is goedgekeurd kunt u zich aanmelden bij bijvoorbeeld de muziekschool of sportclub. Het Volwassenenfonds betaalt het geld direct aan het bedrijf of de organisatie. 

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding uit het fonds moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en inkomen. De voorwaarden kunnen per gemeente verschillen. 

Inwoners van Sittard-Geleen komen in aanmerking als het inkomen* niet hoger is dan 120 procent van het sociaal minimum. Voor een echtpaar is 120 procent van het sociaal minimum netto € 1892,- per maand. Voor een alleenstaande van 18 jaar of ouder is dat maandelijks netto € 1363,-. 

* Inkomen: Het maakt niet uit of dat een inkomen uit loon, uitkering, zelfstandig ondernemerschap of alimentatie voor u en/of uw kind is. Het vakantiegeld, toeslagen en/of andere teruggaven van de Belastingdienst tellen niet mee als inkomen. Als u schulden heeft of als er beslag is gelegd op uw loon telt dit niet mee. 

Klik hier voor een overzicht van alle voorwaarden voor de gemeente Sittard-Geleen. 

Klik hier voor een overzicht van alle voorwaarden voor de gemeente Stein.