Naar inhoud
Studietoeslag Website

Studietoeslag

Studenten uit Sittard-Geleen, Stein en Beek die door ziekte of een andere medische reden niet in staat zijn om via een baantje een extra zakcent te verdienen, kunnen onder voorwaarden gebruik maken van de studietoeslag.

De hoogte van de studietoeslag is afhankelijk van de leeftijd van de student en varieert in Sittard-Geleen, Stein en Beek tussen ruim € 90,- voor een 15-jarige tot € 362,- voor een 21-jarige. Deze bedragen, die het college van B&W van Sittard-Geleen, Stein en Beek opnieuw heeft vastgesteld, zitten boven de landelijke normbedragen. Ook mogen jongeren die een studietoeslag krijgen, in bepaalde gevallen bijverdiensten hebben. Ook daarmee wijken de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek af van het landelijk beleid. 

Aanvragen

Jongeren uit de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek die aanspraak willen maken op de studietoeslag, kunnen die aanvragen via het Jongerenloket van de gemeente Sittard-Geleen. Het Jongerenloket is geopend van maandag tot en met vrijdagmiddag vanaf 12:30 tot 16:00 uur via het telefoonnummer 14 046 of te bezoeken in de Stadswinkel Geleen, Markt 1 in Geleen.