Naar inhoud

Samen voor alle kinderen

Schoolreisjes, sporten, zwem- of muziekles. Het lijkt normaal dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen. Bent u een ouder met weinig geld of kent u een kind dat opgroeit in deze situatie? Daarvoor is de regeling Samen voor alle kinderen. 

Aanvragen

Via de website www.samenvoorallekinderen.nl kunt u of een intermediair (zoals bijvoorbeeld een leerkracht, een huisarts of een hulpverlener) eenvoudig via één digitaal loket een aanvraag indienen voor de verschillende vergoedingen die mogelijk zijn. Het gaat dan om een bijdrage voor de kosten voor school, sport of cultuur. 

Afhankelijk van wat u aanvraagt, wordt uw aanvraag doorgestuurd naar een van de aangesloten organisaties. Zij handelen de aanvraag verder af. Het kan voorkomen dat zij nog contact met u opnemen. Dat kan de gemeente zijn, maar ook Stichting Leergeld, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job of het Nationaal Fonds Kinderhulp. Alle organisaties gaan vertrouwelijk met uw gegevens om.

Goed om te weten 

De vergoeding van kosten is mogelijk voor kinderen van 0 tot en met 18 jaar. Het jaar waarin uw kind 18 jaar wordt, is het laatste jaar dat u gebruik kunt maken van deze regeling.

Meer informatie

Wilt u meer weten of heeft u nog vragen? Kijk dan op www.samenvoorallekinderen.nl of neem contact op met Vidar door te bellen naar 046 – 477 71 30 (toets 2). Vraag naar ons team ‘Samen voor alle kinderen’.