Naar inhoud

Social return

Iedereen verdient een kans om mee te doen in de samenleving, een kans op werk. Niemand staat graag aan de zijlijn. De gemeenten in Zuid-Limburg vragen daarom bij aanbestedingen aan opdrachtnemers om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die kans te geven. Dit houdt in dat u als werkgever arbeidsplaatsen, leerbanen en stageplaatsen beschikbaar stelt. Dit noemen we social return.

“Onze ervaring is dat mensen die via Social Return een tweede kans krijgen, vaak heel veel potentie in zich hebben en met de juiste begeleiding zeer waardevol voor de organisatie kunnen zijn.” 

Mark Blösser, directeur van Geonius

Het idee is simpel: bij grotere aanbestedingen vragen gemeenten aan leveranciers om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten bij de uitvoering van de opdracht. Op deze manier kunnen mensen werkervaring opdoen, een opleiding volgen, doorstromen naar een vaste baan of gebruik maken van faciliteiten om hun terugkeer op de arbeidsmarkt te bevorderen. Voor u als werkgever is social return een manier om invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Alle gemeenten in Zuid-Limburg stellen bij aanbestedingen dezelfde social return eisen.

“Ik vind het geweldig om mensen te kunnen helpen die in eenzelfde schuitje als ik zitten of hebben gezeten. Thuiszitten is voor mij geen optie.”
Jolanda Laheije, begeleider bij Novizorg dankzij social return

Wij kunnen u adviseren, ondersteunen en begeleiden bij de invulling van social return.

Meer informatie? Neem gerust contact op met Lars Offermans via 0615833728.