Naar inhoud

Inclusief jobdesign

Met inclusief jobdesign biedt u mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op werk. Dat kan bijvoorbeeld door werkprocessen aan te passen. Uitgangspunt is altijd optimalisering van de werkprocessen. 

Hoe werkt het?

Inclusief jobdesign begint bij een arbeidsanalyse. In de arbeidsanalyse wordt bekeken of er in het werkproces taken zitten waar geen vooropleiding voor nodig is. 
We bekijken of bestaande functies deze taken kunnen overdragen zonder dat dit leidt tot verstoringen of andere ongewenste gevolgen heeft. 
Na de analyse krijgt u van ons ook een advies. In het advies vindt u een overzicht van de taken die geschikt zijn voor werkzoekenden met een arbeidshandicap en/of verminderde arbeidsproductiviteit. Daarnaast krijgt u ook informatie over de mogelijkheden en voordelen die dit biedt. 

Wij stellen een kandidaatprofiel op en starten de werving en selectie, helpen u bij het aanvragen van subsidie en bieden kosteloze werkbegeleiding. Uw andere medewerkers kunnen zich weer op hun kerntaken richten. De herverdeling van taken is dus ook vanuit bedrijfskundig oogpunt interessant. 

Ons advies is kosteloos, wel vragen wij uw commitment en betrokkenheid. De aard en omvang van de analyse zijn bepalend voor het intensiteit en het tijdsbestek. 

Voordelen

  • Kosteloze arbeidsanalyse en advies
  • Mogelijk meer effectiviteit op de werkvloer
  • Een mogelijke kostenbesparing door efficiënter werken
  • Creatie arbeidsplaatsen voor de participatiewet
  • Kosteloze werving, selectie en werkbegeleiding

Wilt u een arbeidsanalyse in uw organisatie laten uitvoeren, neem dan contact op met Timo Hesemans, telefoonnummer: 0650203286, arbeidsanalist van het WerkgeversServicePunt Westelijke Mijnstreek.