Naar inhoud

Inclusief bedrijfsadvies biedt kansen op HR-vlak

Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt hebben bedrijven moeite met het vinden van geschikt personeel. Hierdoor groeit het aantal niet ingevulde vacatures, staan mensen onnodig langs de zijlijn en worden kansen en kwaliteiten niet benut.

Samen met de universiteit van Maastricht is er een methode ontwikkeld om deze uitdagingen op de arbeidsmarkt om te draaien naar kansen. Door in uw bedrijf inclusief bedrijfsadvies toe te passen benut u de aanwezige kansen, kunt u mensen die graag weer toetreden tot de arbeidsmarkt werk bieden én ontwikkelt u gelijktijdig een interessante business case.

Laagdrempelige instapfunctie creëren

Inclusief bedrijfsadvies is een succesvolle methode om met een andere blik naar werkprocessen te kijken. Complexe en eenvoudige of elementaire taken binnen een werkproces worden gesplitst. Hierdoor ontstaan taken die makkelijk aan te leren en uit te voeren zijn en waarvoor geen hoog scholingsniveau is vereist. Zo creëert u een nieuwe functie die u vervolgens in het werkproces integreert. Door de creatie van een laagdrempelige (ondersteunende) instapfunctie maakt u de werkplek toegankelijk voor mensen die nu niet meedoen op de arbeidsmarkt.

Efficiëntere personeelsinzet

Door het kiezen voor inclusief bedrijfsadvies omzeilt u niet alleen de krapte op de arbeidsmarkt maar zorgt u tegelijk voor een efficiëntere personeelsinzet, besparing op de loonkosten én realisatie van een hoger rendement. Daarnaast creëert u kansen voor doorontwikkeling van het zittend personeel en zorgt u voor een stijging van de tevredenheid bij de medewerkers. Bovendien bent u als organisatie op een maatschappelijk verantwoorde wijze aan de slag.

QuickScan functiecreatie

Zijn een of meer van onderstaande vragen op uw bedrijf van toepassing? Aarzel dan niet langer en maak een afspraak voor een inclusief bedrijfsadvies!

  • Heeft u structureel een tekort aan personeel?
  • Is er sprake van een relatief hoog ziekteverzuim vanwege stress/werkdruk?
  • Heeft u veel personeelsverloop?
  • Komt u moeilijk aan nieuwe medewerkers?
  • Heeft u te maken met een steeds ouder wordend personeelsbestand?
  • Zijn er werkzaamheden waarmee u achterloopt op schema?
  • Moet u werk uitbesteden of invullen met uitzendkrachten?
  • Wordt u door personeelstekort weerhouden uw bedrijf uit te breiden?
  • Zou u mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst willen nemen?

Inclusieve samenwerking Zuyderland


Inclusieve samenwerking CBS

 

Inclusieve samenwerking SPIE


Afspraak maken 

Neem bij interesse in een inclusief bedrijfsadvies contact op met Timo Hesemans, arbeidsanalist bij Vidar. 

Telefoonnummer: 06-50203286
E-mail: timo.hesemans@sittard-geleen.nl