Naar inhoud

Schuldhulpverlening voor ondernemers

Ondernemers uit de gemeente Sittard-Geleen die hulp nodig hebben bij financiële problemen of schulden kunnen zich melden bij het Zelfstandigenloket of bij het Ondernemerscontact van de gemeente Sittard-Geleen.  

Zelfstandigenloket

Ondernemers uit de gemeenten Sittard-Geleen, Stein of Beek met financiële problemen  kunnen zich melden bij het Zelfstandigenloket.

  • via telefoonnummer (06) 271 96 531
  • of mail naar zelfstandigenloket@maastricht.nl 
Ondernemerscontact Sittard-Geleen

Het Ondernemerscontact is er voor alle ondernemers in Sittard-Geleen. U kunt hier al uw ondernemersvragen stellen. Ook als het gaat om financiële ondersteuning en de energiecrisis. Het Ondernemerscontact gaat samen met u aan de slag. 

Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) 

Wanneer uw eigen bedrijf financiële problemen heeft, kunt u een beroep doen op de bijstand voor zelfstandigen. Dit heet een Bbz-uitkering. De regeling is bedoeld voor zelfstandig ondernemers die geen minimuminkomen kunnen verdienen. Als u de vragenlijst invult op www.krijgikbbz.nl kunt u controleren of u in aanmerking komt (Let op: deze vragenlijst is géén aanvraagformulier, maar een controle voor uzelf).

Komt u volgens de Bbz-check mogelijk in aanmerking voor een uitkering? Dan kunt u een aanvraag indienen. Neem hiervoor contact op met het Zelfstandigenloket en omschrijf uw situatie. Het Zelfstandigenloket kijkt of u in aanmerking komt voor gemeentelijke ondersteuning of dat er andere mogelijkheden zijn om u op weg te helpen:

Bekijk ook de video: Ondersteuning via de Bbz-regeling