Naar inhoud
Tijdelijke Tegemoetkoming Energiekosten

Tijdelijke tegemoetkoming energiekosten

Huishoudens worden hard geraakt door de stijgende energiekosten. De huidige maatregelen bieden niet voor alle huishoudens voldoende ondersteuning. Daarom ondersteunt Vidar huishoudens aanvullend op de maatregelen met een tijdelijke tegemoetkoming voor de energiekosten. Het gaat dan om huishoudens met aantoonbaar gestegen energiekosten. De tegemoetkoming is een vorm van bijzondere bijstand.

Let op: De tijdelijke tegemoetkoming energiekosten is niet hetzelfde als de energietoeslag. Klik hier voor meer informatie over de energietoeslag

Vragen? 

Heeft u een vraag over de tijdelijke tegemoetkoming energiekosten? Stuur dan een e-mail naar energietoeslag@sittard-geleen.nl of bel naar (046) 477 87 70. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur.

 • U woont in de gemeente Sittard-Geleen, Stein of Beek
 • U bent ouder dan 18 jaar
 • Het energiecontract staat op uw naam
 • U heeft door de gestegen energieprijzen hogere energiekosten
 • Er is geen inkomensgrens
 • We berekenen uw draagkracht wanneer uw inkomen hoger is dan 150% van het sociaal minimum. Draagkracht is het gedeelte van de kosten die u zelf kunt betalen. Draagkracht kan zowel uit inkomen als vermogen bestaan. 
 • U heeft niet genoeg vermogen om de kosten zelf te betalen. We kijken voor deze tegemoetkoming naar vrij en direct besteedbaar vermogen zoals uw banksaldo. U heeft niet genoeg vermogen om de kosten zelf te betalen als u minder vermogen heeft dan: 

  Voor een alleenstaande is dit € 7.605,-
  Voor een alleenstaande ouder en samenwonenden/gehuwden is dit € 15.210,-.

  Heeft u meer vermogen? Dan berekenen we uw draagkracht. Dit is het gedeelte van de kosten die u zelf kunt betalen. Draagkracht kan zowel uit inkomen als vermogen bestaan. 

Twijfelt u of u aan de voorwaarden voldoet? Stuur dan een e-mail naar energietoeslag@sittard-geleen.nl of bel naar (046) 477 87 70. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur.

Inwoners van gemeenten Sittard-Geleen en Stein kunnen de tegemoetkoming aanvragen tot 1 januari 2024.

De gemeente Beek evalueert op dit moment de tijdelijke tegemoetkoming. En is, afhankelijk van de uitkomst van deze evaluatie, van plan de tijdelijke tegemoetkoming ook tot 1 januari 2024 te verlengen.

Onderstaande netto bedragen zijn 150% van het sociaal minimum (bijstandsnorm) inclusief vakantiegeld.

Leefsituatie

Leeftijd

Netto maandinkomen 

alleenstaand

21 jr - AOW

€ 1.793,49

vanaf AOW

€ 1.996,00

gehuwd/samenwonend

21 jr - AOW

€ 2.562,12

vanaf AOW

€ 2.710,80